Drupal 8 updaten zonder composer

In Drupal 7 moesten modules die afhankelijk zijn van externe PHP bibliotheken handmatig worden geüpdatet , door de bibliotheken in de module map zelf te plaatsen (bv. een libraries submap). Of alternatief door gebruik te maken van de libraries API om zo via de folders sites/all/libraries en sites/sitename/libraries libraries te laden.

Sinds Drupal 8 zijn deze taken sterk geautomatiseerd voor complexe sites, de geprefereerde updatemethode is nu Composer. Voor Drupal-websites die afhankelijk zijn van veel contrib modules en hun afhankelijkheidsstructuren is dit uitstekend.

Composer lost het dependency management vraagstuk op door de bibliotheken centraal in de vendor folder te updaten. Dit betekent ook dat je de composer methode moet gebruiken om de site bij te werken, als jouw website library-dependent modules gebruikt.

Redenen om geen composer te gebruiken in combinatie met Drupal 8

Als je een eenvoudige site setup hebt (een website zonder modules die afhankelijk zijn van externe libraries) kan het zijn dat je geen Composer wenst te gebruiken. Composer vereist een site beheerder kennis te hebben van een ontwikkeltool, het stelt hoge geheugenvereisten en open firewall access voor verschillende bronnen…. 1 2 3

In dit geval kan je doorgaan met het updaten via de oude methode. Dat wil zeggen, het downloaden van de laatste Drupal release, het opruimen/overschrijven van de bestanden in de vendor map, hetzij via drush, of het verkrijgen van de Drupal release tarball.

Automatiseren van Drupal 8 updates

Voor Drupal 8 hebben wij op Github volgende tool gereleased:

https://github.com/wethinkonline/auto-update-drupal

Naast het updaten zonder composer zorgt de auto update tool voor:

  • het behoud van .htaccess toevoegingen na updates
  • het nemen van backups van de website en databank
  • het automatiseren van updates door het script in jouw crontab te plaatsen

Waarom moet je composer of Ludwig gebruiken als je externe bibliotheken voor modules nodig hebt?

Door de manier waarop Composer werkt, kunnen deze bibliotheken niet handmatig worden geüpload naar de map met libraries van de website.

In plaats daarvan moet Composer worden gebruikt om de module te downloaden, die vervolgens de vereiste bibliotheken ophaalt. Zodra Composer wordt gebruikt om een enkele module te beheren, moet het ook worden gebruikt om Drupal core te beheren en bij te werken. Dit is zo omdat handmatige Drupal core updates de vendor map vervangen en de gedownloade bibliotheken verwijderen. quote Ludwig-project

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.